Voordat je met een bedrijfsauto de weg op mag, moet je deze verzekeren. Vergeet dit niet, want het kan je veel geld kosten als je onverzekerd de weg op gaat. Heb je nog geen verzekering voor jouw bedrijfsauto afgesloten? Ga hierbij dan niet over één nacht ijs. Wanneer je dit wel doet, krijg je mogelijk spijt van jouw keuze. Wij helpen je graag een handje om dit te voorkomen. Daarom vertellen we je in deze tekst waar je op let bij het verzekeren van een bedrijfsauto.

Wat is er wel en niet verzekerd?

Net als bij het verzekeren van een personenauto is het bij een bedrijfsauto verzekeren ook van belang om te kijken wat er wel en niet verzekerd wordt. Je kunt namelijk uit verschillende dekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wat er wel en niet verzekerd wordt, verschilt per dekking. Hieronder gaan we kort in op deze drie dekkingen.

1) WA

Iedereen met een bedrijfsauto is verplicht om deze te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Wie voor deze dekking kiest, is verzekerd voor schade die hij met zijn bestelauto bij anderen aanricht. Schade aan de bestelauto zelf is niet verzekerd.

2) WA + Beperkt Casco

Wie voor deze dekking kiest, is niet alleen verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Ook schade aan jouw bedrijfsauto als gevolg van brand, blikseminslag, storm, hagel, diefstal, inbraak, joyriding en een aanrijding met een loslopend dier valt binnen de dekking. Ruitschade wordt eveneens vergoed.

3) WA + Volledig Casco

Wanneer je voor de dekking WA + Volledig Casco kiest, ben je in ieder geval verzekerd voor de bovenstaande zaken. Hier houdt het niet bij op, want ook schade aan jouw bedrijfsauto als gevolg van een aanrijding en vandalisme zijn verzekerd. Omdat dit de meest uitgebreide zakelijke autoverzekering is, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

Hoogte van de premie

Wie zijn bedrijfsauto goed wil verzekeren, kijkt als eerste naar de dekking. Ondanks dat dit belangrijk is, kijken veel mensen allereerst naar de hoogte van de premie. Hier valt wat voor te zeggen, want je wilt niet onnodig veel betalen voor jouw bedrijfsautoverzekering. De premie hangt onder meer af van de dekking die je kiest, maar je moet weten dat iedere verzekeraar een andere prijs hanteert. Maak daarom ook altijd een vergelijking voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Voorwaarden

Bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering laten veel ondernemers zich leiden door de prijs. Een lage premie is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het erom dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. Daarom raden wij je aan altijd een blik te werpen op de voorwaarden voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit. Hierdoor weet je precies hoe jouw zakelijke autoverzekering eruit ziet en voorkom je dat je in de toekomst voor verrassingen komt te staan.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen