Heb je een prachtige auto gezien, maar kun jij het je niet veroorloven om deze te kopen? Dan kun je iedere maand geld opzij leggen om te sparen. In dat geval duurt het waarschijnlijk nog wel een paar jaar voordat je de auto kunt kopen. Wil je niet langer wachten? Zoek dan uit of leasen mogelijk is. Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst benieuwd bent naar het prijskaartje dat hieraan verbonden is. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoeveel je betaalt voor private lease.

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren

Aan private lease is geen vast bedrag verbonden. De kosten voor het leasen van een auto hangen namelijk af van een aantal factoren. Allereerst speelt de auto die je kiest mee in de prijs. Kies je voor een nieuw model? Dan betaal je meer dan wanneer je kiest voor private lease occasion. In dit laatste geval ben je niet de eerste eigenaar, waardoor de kosten lager uitvallen. Ook het model van de auto speelt mee. Gaat jouw voorkeur uit naar een kleine stadsauto? Dan betaal je een lager bedrag per maand dan wanneer je een grote gezinsauto leaset.

Welke kosten zijn inbegrepen in de prijs?

Wie voor private lease kiest, betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Zoals we hierboven al aanhaalden, hangt de prijs af van de keuzes die je maakt. Denk overigens niet dat je alleen betaalt om in de auto te mogen rijden, want er is meer bij de prijs inbegrepen. Jij wilt vast en zeker weten wat er bij de prijs is inbegrepen voordat je voor private lease kiest. Over het algemeen maken de onderstaande zaken deel uit van de leaseprijs:

– Reparatie

– Onderhoud

– Verzekering(en)

– Belastingen(en)

– Afschrijvingskosten

– Pechhulp

Het kan overigens per leasemaatschappij verschillen wat wel en niet is inbegrepen bij de leaseprijs. Reden genoeg om eerst uit te zoeken wat er bij de prijs in zit voordat je een leasecontract afsluit. De brandstof is in ieder geval niet bij de prijs inbegrepen. Dit komt doordat de één meer rijdt dan de ander. Vergeet daarom geen rekening te houden met de brandstofkosten als je gaat berekenen of private lease financieel interessant is.

Voorkom dat je te veel betaalt door een vergelijking te maken

Doordat de kosten van private lease kunnen verschillen, doe je er goed aan een vergelijking te maken. Je kunt hiervoor de site van verschillende leasemaatschappijen bezoeken, maar dit kost je onnodig veel tijd en moeite. Gebruik liever een vergelijkingssite. Nadat je jouw wensen hebt ingevuld, gaat de site onmiddellijk voor je aan de slag. Binnen een paar tellen volgt er een overzicht, waardoor je direct weet wat de goedkoopste private lease auto is. Kies overigens niet lukraak voor de goedkoopste optie, maar kijk ook naar de voorwaarden.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen